Učinki magnetne terapije

Na osnovi znanstvenih raziskav družbe ZES Brno in izkušenj z instrumenti "Renaissance®" lahko glavni pomen pulznega magnetnega zdravljenja  (elektromagnetno zdravljenje) predstavimo z naslednjimi terapevtskimi učinki:

 

Pulzna nizko-frekvenčna elektromagnetna polja imajo pozitiven učinek na biokemične in biofizične reakcije v celicah in izboljšujejo prepustnost celične membrane. Celice so nato bolje oskrbovane z vitalnimi substancami. Magnetizem pomeni živo energijo, ki poganja vitalne procese v telesu. Gre za naravno biološko metodo, ki predstavlja učinkovito alternativo sedanji prekomerni uporabi farmakološkega zdravljenja. Poleg že omenjenih lastnosti je magnetno zdravljenje v domači uporabi izredno učinkovito pri zdravljenju edema. Magnetna polja prav tako razširijo majhne krvne žile in izboljšujejo prekrvavitev; ta lastnost pomaga omiliti nekatere negativne učinke diabetesa. Magnetno zdravljenje je izjemno učinkovito pri obravnavanju migren in tinitusa - šumenja v ušesih. Uporablja se lahko tudi pri zdravljenju nekaterih psiholoških motenj (na primer, motenj spanja), ali pa  degenerativnih bolezni (Bechterjew-a bolezen, revmatizem).

Kupci, ki uporabljajo instrumente Renaissance, imajo na razpolago posebej oblikovane komplete za zdravljenje periodontalne bolezni, artroze in arritisapost-operativne konvalescence, v procesu celjenja ran, pri išiasu, pri ostalih problemih lokomotornih (mišično skeletnih) organov. Instrumenti Renaissance® so tudi odlična orodja v boju proti boleznim moderne civilizacije. Magnetno zdravljenje ni metoda, ki bi bila namenjena samo za zdravljenje starih in bolnih organizmov. Atleti poznajo magnetno zdravljenje in uporabo Renaissance® iz procesov rehabilitacije in sproščanja po napornih nastopih.

Pulzno magnetno zdravljenje se uspešno uporablja na področjih, kot so interna medicina, ortopedija, športna medicina, balneologija, rehabilitacija, pediatrija, geriatrija, dermatologija, nevrologija, zobozdravstvo, urologija, kot tudi veterina.

Ena od največjih prednosti magnetnega zdravljenja je ta, da gre za naravno zdravljenje, ki za razliko od mnogih farmacevtskih zdravljenj ne povzroča odvisnosti. Vsi, ki jih zanima ta izdelek, lahko najdejo podroben opis mogočih učinkov ter podatke o uporabi instrumentov Renaissance® v navodilih za uporabo. Proizvajalec - ZES Brno zagotavlja obširno usposabljanje o uporabi teh izdelkov za pooblaščene trgovce.