Kaj je magnetna terapija

Regenerativni in zdravilni učinki magnetnega polja so ljudem poznani že več kot 2.000 let. Naši predniki so poznali učinke magnetnih polj, ki jih ustvarja samo naravni magnet - rudnina, ki se imenuje magnetovec. Njegovo magnetno moč so pripisovali njegovemu božanskemu izvoru.

Danes se zdravljenje z uporabo elektromagnetnih polj - magnetno zdravljenje - v profesionalnih krogih šteje za eno od najbolj varnih in najbolj učinkovitih fizičnih metod zdravljenja. Pogosto ga imenujejo tudi “zdravljenje za 21. stoletje”. Vendar pa to ne pomeni le uporabe preprostih statičnih magnetov, ampak tudi uporabo visoko učinkovitih nizko-frekvenčnih pulznih magnetnih polj. Zdravilni in regenerativni učinki elektromagnetnega zdravljenja so se do nedavnega uporabljali v glavnem v klinični praksi v bolnišnicah in v strokovnih rehabilitacijskih centrih. Danes je pulzno magnetno zdravljenje dosegljivo tudi za domače zdravljenje, delno tudi zahvaljujoč večletnim izkušnjam, raziskavam in razvoju v družbi ZES Brno.

Naprave za elektromagnetno zdravljenje Renaissance® - instrumenti pulznega elektromagnetnega zdravljenja so postali priljubljeni in zelo iskani izdelki, uspešni tako v medicinski distribuciji in v neposredni prodaji. Domačim uporabnikom nudijo olajšanje na mnogih področjih.